Közel 20 százalékal több új autót adtak el Magyarországon

Vágólapra másolva!
Az év első három hónapjában 37 500 új személygépkocsit értékesítettek Magyarországon, ami 17,9 százalékos növekedést jelent éves összevetésban. Az autófinanszírozással foglalkozó cégek szintén jelentős, nemritkán 30 százalék feletti növekedésről számoltak be.
Vágólapra másolva!

Ez a növekedési ütem egyedülállónak számít a stagnáló, illetve zsugorodó nemzetközi autóiparban. Csak márciusban 7,4 százalékkal kevesebb autót értékesítettek Nyugat-Európában, mint egy évvel korábban, amit bizonytalan gazdasági helyzettel magyaráznak a szakértők. A legnagyobb mértékben, 18,4 százalékkal az olaszországi értékesítés csökkent, míg Hollandiában és Írországban 16,7 illetve 16,2, Németországban pedig 9,6 százalékkal kevesebb autót adtak el márciusban, mint egy évvel korábban.

A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének adatai szerint hazánkban továbbra is a kis-, és alsóközép kategóriás autókból fogyott a legtöbb, amelyekből 15 919 illetve 12 243 darab talált gazdára az első negyedévben. A hazai autópiaci versengést továbbra is a Suzuki vezeti 23,8 százalékos piaci részesedéssel, amit csak jóval lemaradva követ az Opel és a Renault 13,2 illetve 10,6 százalékkal.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

vezess.hu
(az [origo] rovata)