Rekord eredményt ért el az LG

Vágólapra másolva!
A dél-koreai LG elektronikai cég tiszta nyeresége az első negyedévben 79 százalékkal 219,8 milliárd wonra (167,9 millió dollár) nőtt az előző év azonos időszakának 122,7 milliárd wonja után.
Vágólapra másolva!

A háztartási elektromos felszerelések mellett mobiltelefonokat és tévékészülékeket is gyártó cég értékesítése az év első három hónapjában rekord értékre, 4,7 ezer milliárd wonra nőtt, ez 7 százalékkal több a tavalyi első negyedévinél. A gyarapodást a bővülő hűtőgép- és mobiltelefon-eladások és a képernyős termékek vezették.

A szakértők várakozásaival megegyező, csütörtökön közzétett adatok tovább erősítik annak lehetőségét, hogy a vállalat az év végéig elérje a tervezett 17 ezermilliárd wonos értékesítési szintet. Az LG a világ legnagyobb légkondicionáló-gyártója.

Az LG és a holland Philips Electronics folyékonykristályos kijelzőket (LCD) gyártó vegyesvállalata, az LG.Philips LCD az első negyedévben nyereséges volt. A vállalat a sík számítógépes képernyők megnövekedett árának következtében a 800 milliárd wonos értékesítésből 60 milliárd won tiszta nyereséget termelt. Az LCD részleg működése az idén várhatóan 50-100 milliárd wonnal járul hozzá az éves nettó nyereséghez.

A mobiltelefonok eladása az év első negyedévében 56 százalékkal nőtt az előző év első negyedévéhez képest. Az idei évre az LG a tavalyinál 50 százalékkal több, 15 millió mobiltelefon értékesítését tervezi.

(MTI)