Le Pen nem tart igényt a jövedelemadóra

Vágólapra másolva!
Jean-Marie Le Pen - akinek bejutása az elnökválasztás második fordulójába valóságos politikai földrengést okozott Franciaországban - gazdasági programja is a szélsőséges és demagóg jelzővel illethető: a politikus ellenzi az európai gazdasági integráció minden formáját, és kampányában többek között ötéves személyi jövedelemadó-moratóriumot hirdetett.
Vágólapra másolva!

Le Pen elnökjelölti programja ellenzi az európai integrációt. A Nemzeti Front az Európai Bizottság megszüntetését követeli, elítéli a maastrichti, a schengeni és a amszterdami szerződéseket, amelyet meghatározzák az unió mai működését.

A 73 éves politikus megtartaná a francia frankot, amely elképzelése szerint párhuzamosan létezne az euróval, és visszanyerné Franciaország "pénzügyi és költségvetési szuverenitását". Protekcionista gazdaságpolitikai elképzeléseinek része a kereskedelmi határok visszaállítása is.

A veterán politikus tervei szerint a franciáknak öt évig nem kellene személyi jövedelemadót fizetniük, az egyenesági örökösödési adó pedig teljesen megszűnne. Le Pen az állami kiadások csökkentését hirdeti, az üzleti életben eltörölné a 35 órás munkahétről szóló törvényt, és felemelné a legalacsonyabb béreket.

A Nemzeti Front a családi segélyeket csak a francia állampolgároknak biztosítaná, és a "francia szülőknek" szülői oktatási jövedelmet juttatna.

(MTI)