<P class="MsoNormal"><SPAN lang="HU">Meglepetésre veszteséges a Volvo</SPAN>

Vágólapra másolva!
A svéd Volvo teherautógyár a piac meglepetésére veszteséggel zárta az első negyedévet, és hétfői időközi beszámolójában egész évre gyengeséget jósolt, annak ellenére, hogy feltételezése szerint az amerikai teherautópiac már talán túljutott a nehezén.
Vágólapra másolva!

A Volvo adó előtti vesztesége, egyszeri tételek után, 618 millió korona (60 millió dollár) volt az első negyedévben, a tavalyi első negyedévi 1,25 milliárd koronás hiány után. Elemzők 95 millió koronás adó előtti profitot vártak a mostani első negyedévről. A nettó vesztesége 746 millió svéd koronára csökkent a tavalyi első negyedévi 801 millió koronás veszteségről.

A Volvo értékesítése 7,7 százalékkal 40,39 milliárd svéd koronára csökkent, miközben a kiszállítások mennyisége 21 százalékkal 33 322 teherautóra fogyatkozott. Hétfő reggel a Volvo 2,3 százalékkal 195 koronára, hathetes mélypontra süllyedt a stockholmi értéktőzsdén.

Az időközi beszámoló szerint a megrendelések lassan szaporodni kezdenek, és az új, nagyon keresett modellekből a termelés a második negyedévben utoléri a megrendelések gyarapodását.

Az új Volvo FH és az FM teherautókra eddig több mint húszezer megrendelést kaptak, és bővültek valamelyest a megrendelések a csoporthoz tartozó amerikai Macknál és a francia Renault teherautónál is. Az észak-amerikai értékesítés még mindig szerény, de a megrendelések ottani szerény bővülése is arra utal, hogy a piac talán már túljutott a mélyponton - írták a Volvo saját elemzői.

(MTI)

Ajánlat:

Volvo

Korábban:

Veszteséges lett a Volvo
(2001. október 24.)