Nászvilág: elveszve a költségekben

Vágólapra másolva!
Homárvacsora: 35 ezer forint egy személynek. Három emeletes esküvői torta: 60 ezer forint. Esküvői ruha: 120 ezer forint. Elkerülni egy érzelmi összeomlást: megfizethetetlen.
Vágólapra másolva!

Nem gyakran említik, hogy a házasságkötés boldogsága könnyen véget érhet, amikor az ember elkezdi megszervezni az esemény körülményeit. A tündérmesének azonban nem kell minden alkalommal rosszul végződnie - ha tudjuk, hogyan tartsuk a költségeket az ésszerű határokon belül - nyilatkozott Ann Nola, a Menyegzői Tanácsadó Szövetség igazgatója a CNN-nek. Egy esküvő összes költsége átlagosan egy és ötmillió forint között mozog.

Ne csúcsidőre foglaljunk

A tavaszi, vagy nyári szombat esti menyegzők terembérletei a legdrágábbak (60-160 ezer forint). A legtöbb étterem és hotel prémiumot számláz ezeken a napokon. Ha péntek, vagy vasárnap délutánra foglaljuk le a termet, nagy az esély az árleszállításra, különösen, ha azon a napon még egy esküvőre kiadhatják a termet (50-140 ezer forint). Ezen az úton akár tíz-húsz százalékot is megtakaríthatunk

Határozott elképzelés a költségről

Ha már a kezdetnél meghatározzuk az anyagi határokat, a tulajdonosok igyekeznek az adott ár körül mozogni, és azon belül speciálissá tenni az eseményt. Érdemes továbbá rendezvényszervezőkkel dolgoztatni, ugyanis ők kapcsolatban állnak az esküvőkhöz szükséges előkészületek lebonyolításához szükséges szakemberekkel hosszú ideje. Ezzel további árleszállításokat érhetünk el.

Olcsóbb, öt helyett háromfogásos menü

Az ötfogásos helyett háromfogásos vacsorát rendelők akár 5-10 százalékot is megspórolhatnak a vacsora árából anélkül, hogy a teljesség érzését feladnák. Ugyancsak ajánlott csirkehús alapú főételt rendelni a marha helyett, ez ugyanis további 15 százalékkal enyhíti a pénztárcánkra feszülő nyomást.

Mennyit spórolhatunk?

Öt helyett háromfogásos menü

5 százalék

Kikerülni a csúcsidőt

10 százalék

Online meghívók

50 százalék

Szezonális virágok választása

50-75 százalék

DJ zenekar helyett

75 százalék

Online rendelés - szezonális virágválasztás

Az esküvői meghívók költségei is nagyon magasak tudnak lenni - természetesen a minőségtől függően. Csökkenthetjük költségeinket a silányabb minőség választásával, de érdemesebb az online megrendelést választani. Ezúton akár fél áron juthatunk a kívánt minőségű meghívókhoz.

Ugyancsak érdemes olyan virágokat választani, melyek virágzása egybeesik az esküvő idejével. Ha mégis olyat válaszunk, melynek szezonja későbbre, esetleg korábbra esik, számítsunk rá, hogy igényünk akár meg is háromszorozhatja a virágköltségeket.

A tortaválasztás mizériája

Cukrászok és éttermek elkérhetnek akár ezer forintot is egy szelet esküvői tortáért. Kis kreativitással az ár akár a felére csökkenthető. Sok pár csak a legalsó "emeletet" készítteti el a cukrásszal, a többi emelet csak dísz. Hogy ne bizonyuljon kevésnek, rendelhetünk még egy kisebb, "egy emeletes" tortát, ami jóval olcsóbb megoldás.

Zenekar helyett DJ

A DJ-k jóval olcsóbbak, mint egy zenekar. A lemezlovas egy esti díja 20 és 40 ezer forint között mozog, míg egy zenekar egy estés ára elérheti a százezer forintot is.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Árak
(Az Üzleti Negyed rovata)