Alcatel: 836 millió euró veszteség az első negyedévben

Vágólapra másolva!
Az Alcatel SA, telekommunikációs berendezéseket gyártó vállalat az idei év első három hónapjában ismét - már negyedik negyedéve - veszteséget szenvedett el, amelyet elsősorban a hálózati berendezések iránt lecsökkent kereslet okozott - számol be a Bloomberg hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A francia vállalat 838 millió eurós - 746 millió dolláros - veszteséget könyvelhetett el az első negyedévben, ami részvényenként 72 centes veszteségnek felel meg. A társaság a tavalyi év hasonló időszakában még 210 millió eurós - részvényenkénti 18 centes - nyereséget ért el.

Az Alcatel forgalma az év első három hónapjában 27 százalékkal esett vissza az egy évvel korábbihoz viszonyítva, és 4,3 milliárd eurót tett ki. A vállalat 343 millió eurós működési veszteségről számolt be a tavalyi első negyedévben elért 132 millió eurós működési nyereség után.

Az Alcatel az eladások egyszámjegyű növekedésére, és némileg csökkenő működési veszteségre számít a második negyedévben, de a vállalat megítélése szerint az idei évben mindkét mutató folyamatosan javulni fog, és az év egészére már működési nyereséget prognosztizálnak. A vállalat célja, hogy egy negyedéven belül túlszárnyalja az 5 milliárd eurós forgalmat - írja a Bloomberg.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat: