Gripen ellentételezési honlap indult

Vágólapra másolva!
A Gripen International kedden elindította magyar honlapját, amelyen a céggel együttműködni kívánó magyar vállalkozásoknak nyújtanak információkat az ellentételezéssel kapcsolatban, tartalmazza a jelentkezési lehetőségeket, illetve az ehhez szükséges jelentkezési lapot.  
Vágólapra másolva!

A Gripen tájékoztatása szerint minden magyarországi vállalat jelentkezhet a programra, amely a Gripen vadászgépek bérletének ellentételezési programjához kapcsolódik. A www.gripen.hu honlapon található a jelentkezéshez szükséges jelentkezési lap. Az adatbázisba kerüléshez az angolul kitöltött kérdőívet kell elektronikus úton elküldeni a megadott címre. A regisztráció lehetséges a Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht. (ITDH) honlapján is, miután az adatbázist az ITDH és a Gripen International közösen működteti.

A Gripen-típusú repülőgépek bérléséről szóló megállapodást 2001. december 20-án írták alá. A bérleti megállapodáshoz kapcsolódó ellentételezési megállapodást magyar részről a gazdasági miniszter, svéd részről a Gripen International Kommanditbolag elnöke látta el kézjegyével.

A bérleti megállapodás 14 Gripen típusú repülőgép Svéd Légierőtől történő 10 éves bérléséről szól, amely ügyletben svéd részről az első számú alvállalkozó a Gripen International.

A Gripen International a repülőgépek bérleti értékének ellentételezésére a Bérleti Megállapodás értékét 10 százalékkal meghaladó új ellentételezés teljesítését vállalta azzal, hogy a bérleti összeg 32 százalékának megfelelő értékben magyarországi befektetést valósít meg.

(MTI)

Ajánlat:

Gripen.hu

Korábban:

Túlértékelt a Gripen-program
(2002. március 14.)