Újabb plazak vidéken

Vágólapra másolva!
Május elején adják át a Zala Plazat, Várhatóan június közepéig a szombathelyit, és a közelmúltban készült el a szolnoki. A három plaza mintegy 8,6 milliárd forintba került - közölte a Plaza Centers.
Vágólapra másolva!

A társaság az év elején vásárolta vissza a Duna, a Sopron és a Nyír Plaza-t, amelyekért majdnem 28,9 milliárd forintot fizetett. Ezek mellett további 12 plazat épített fel Magyarországon az elmúlt hat évben.

A cég tervei szerint két további bevásárlóközpontot hoz lét jövőre Veszprémben és Kecskeméten, ezek bekerülési értéke egyenként csaknem 2,6 milliárd forint. A Plaza Centers 1996 óta 18 bevásárlóközpontot épített fel Közép-Kelet-Európában. Terveik szerint 3-4 év múlva a régióban az általuk felépített plazak száma eléri a 60-at, amelyek értéke mintegy 2,5 milliárd dollár (672,5 milliárd forint).

A Plaza Centers jövőre fejezi be a Duna Plaza felújítását, amely mintegy 6 milliárd forintba kerül. Az legutóbb elkészült három plaza esetében a Plaza Centers a Fodor Rt.-t bízta meg, mint generálkivitelezőt, és mintegy 4,2 milliárd forintot fizetett ki.

(MTI)

Ajánlat: