A klónok 1090 forintért is támadhatnak

Vágólapra másolva!
Várhatóan nézőrekordot hoz az idei nyár a mozikban - jósolta a Napi Gazdaság. Az idei nyáron a filmválaszték ugyanis messze érdekesebb lesz a korábbi években megszokottnál. A várható nézőszám emelkedést a mozik jegyáremeléssel kívánják meglovagolni - a piac nagyobbik felét adó multiplex mozik nemrég egyszerre emelték áraikat. A legdrágább jegyek így meghaladták az ezer forintot.
Vágólapra másolva!

Hétfőn kezdetét veszi az A klónok támadása című újabb Star Wars-film médiakampánya (a filmet a világpremierrel egy időben, május 16-án mutatják meg hazánkban). A filmet Magyarországon az InterCom Nemzetközi Kulturális Szolgáltató Rt. forgalmazza - szigorúan a Lucasfilm Ltd. Előírásai alapján.

A mágikus nézőszám Magyarországon az egymillió - kevés film hozza ezt a látogatottságot. Hazánkban a Harry Potter és a Bölcsek Köve sem érte el ezt a szintet (a filmet 9300 alkalommal, 240 moziban vetítették). Az utóbbi idő legnézettebb filmje a Star Wars 1999-es első része volt, a Baljós árnyak - a filmet 1,196 millió néző látta. Az InterCom az új Star Wars filmtől is egymilliónál magasabb nézőszámot vár.

Star Wars költségek és eredmények (millió dollár):

Filmcím

Költségvetés

Jegybevétel

Videóbevétel

Csillagok Háborúja

11,0

513,7

779,9

A birodalom visszavág

18,0

529,0

577,2

A jedi visszatér

32,5

437,0

472,9

Baljós árnyak

115,0

922,3

403,1

(forrás: Newsweek)

Bár a filmkínálat kétség kívül vonzza majd a látogatókat a filmszínházak termeibe, a megemelt jegyárak nem lesznek népszerűek. A budapesti multiplex mozik egyszerre emeleték meg áraikat, éppen a vonzó filmkínálatra apellálva. Az öt nagymozi a leglátogatottabb időszakban 1090 forintért adja majd a belépőt (ez eddig 990 forint volt).

Az öt legnagyobb mozikomplexum, a Mammut, a Westend Ster Century, az UCI Palace, a Lurdy Ház és a Hollywood Multiplex Duna Plaza együttesen a Budapesten eladott 8,4 millió mozijegyből több mint a felével, 4,5 millióval részesedett. Az egyre drágább jegyek azonban sokak kedvét elvehetik a filmektől. Tavaly Budapesten az átlagos heti nézőszám 160 ezer volt, ami idén, az első negyedévben (a Gyűrűk ura bemutató miatt) 184 ezerre szökött.

Idén nyáron igen jó filmkínálat elé néz a hazai mozirajongó, hiszen bemutatásra kerül: A klónok támadása, 40 nap 40 éjszaka, Traffic (tavalyi Oscar díjas) és a Vidocq (francia). Minden bizonnyal sikeres lesz a két animációs film is, a Szilaj, a völgy paripája és a Jégkorszak, és ekkor kerül bemutatásra a Penge 2, a Man in Black 2 valamint a várt Pókember.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

InterCom

Korábban: