Csökkent a regisztrált munkanélküliek száma

Vágólapra másolva!
Áprilisban havi összevetésben 19 400-zal, éves összehasonlításban pedig 34 300-zal csökkent a regisztrált munkanélküliek száma - közölte a Gazdasági Minisztérium pénteken. A munkaügyi központokban nyilvántartott munkanélküliek száma így április végén 348 800 volt. A tartósan munkanélküliek száma 24 százalékkal csökkent egy év alatt.
Vágólapra másolva!

Az egyes területek között igen nagyok az eltérések, Budapesten a regisztrált munkanélküliekkel számított ráta 2,4 százalékos, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 18,5 százalékos volt áprilisban. Egy évvel ezelőtt Budapesten 2,7 százalékos, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 19,9 százalékos volt a ráta. A ráta az ország valamennyi földrajzi régiójában csökkent az egy évvel korábbival összehasonlítva, a legkedvezőbb változás az észak-alföldi és az észak-magyarországi térségben tapasztalható, ahol 2,2, illetve 1,3 százalékponttal csökkent a munkanélküliség.

A pályakezdő fiataloknál is kedvező a változás, áprilisban 12 százalékkal kevesebb pályakezdő lépett be a nyilvántartásba, mint egy évvel korábban.

Kérdésre válaszolva Székely Judit, a tárca helyettes államtitkára elmondta, hogy az előrejelzésnek megfelelően a félév végére várhatóan 320 ezer alatt lesz a regisztrált munkanélküliek száma.

(MTI)

Ajánlat: