Vágólapra másolva!
A Gazdasági Minisztérium (GM) 2002. évi Széchenyi-terv pályázataira május elejéig 13 193 pályázat érkezett, csaknem ugyanannyi, mint tavaly az év egészében - közölte a tárca pénteken.
Vágólapra másolva!

A pályázati keret jelenleg mintegy 40 milliárd forint, a döntés-előkészítés alatt álló támogatási igény csaknem 100 milliárd forint. A közlemény szerint a lakossági energiatakarékossági beruházásokat elősegítő, a kis- és középvállalkozók gépbeszerzéseit támogató és a fürdőfejlesztéssel kapcsolatos pályázatok a legnépszerűbbek.

A kormány május 6-i határozata alapján a Széchenyi-terv keretösszegének 50 milliárd forintos többletforrását a vállalkozáserősítő, a turizmusfejlesztési és az energiatakarékossági program pályázataira tervezik fordítani. A döntés szerint a pénzügyminiszter június 20-ig tesz javaslatot a keretösszeg megemelésére.

A végleges adatok szerint a 167,1 milliárd forint támogatási igénnyel beérkezett 13 697 pályázat több mint háromnegyede, 10 710 nyert támogatást. Az odaítélt csaknem 119 milliárd forint állami forrás 463 milliárd forint értékű beruházást indított el, s több mint 34 ezer új munkahelyet teremt.

A korábbi tájékoztatás szerint a Széchenyi-terv keretében kiírt pályázatokon tavaly elnyert 118,9 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásból eddig 11,5 milliárd forintot utalt át a gazdasági tárca a nyerteseknek.

(MTI)

Ajánlat:

Gazdasági Minisztérium

Korábban: