Duplázott a Lufthansa

Vágólapra másolva!
  A Lufthansa 2002 első negyedévében a nehéz piaci körülmények ellenére megerősítette pozícióját, és 2001 első negyedévéhez képest működési eredménye megközelítőleg kétszeresére, 7 millió euróról 12 millióra euróra emelkedett - tudta meg az Üzleti Negyed. Az év első három hónapja után egyértelmű a Lufthansa krízis- és költségkezelési stratégiájának sikere. A működési költségek korlátozott emelése jelentős pénzügyi megtakarításokat eredményezett.
Vágólapra másolva!

A Lufthansa szeptember 11 után csökkentette kapacitását, redukálta beruházásait, és széles körben vezetett be költségcsökkentést. Ezen kívül a vállalat rugalmas munkaidőről és bércsökkentések bevezetéséről megállapodást kötött a szakszervezetekkel.

A személyszállító ágazatban az átlagos hozam 1,2 százalékkal emelkedett, ugyanis a first class és business class utasok aránya újra elérte a megszokott szintet. Továbbá a Lufthansának sikerült a relatív stabil áraival állni a versenyt. A költségcsökkentő intézkedések egyik hatása az volt, hogy a csoport beruházásainak értéke a tervezettnek megfelelően az első negyedévben 62,8 százalékkal 277 euróra esett vissza. Ennek az összegnek több mint felét repülőgépek vásárlására és előlegtörlesztésére költötték.

A Csoport általános forgalma 6,1 százalékkal 3,9 milliárd euróra nőtt. A nettó hitelállomány a terveknek megfelelően, 3,5 milliárd euróra csökkent, ez az adat 2001. első negyedévében 1,7 milliárd euró volt. A Lufthansa ebben az évben a cégen belüli cash flow maximalizálására és az ezzel összefüggő nettó-adósságállomány csökkentésére fókuszál.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Lufthansa