Vágólapra másolva!
A rendelkezésre álló keretek lekötése miatt a Gazdasági Minisztérium (GM) május 21-i hatállyal felfüggesztette a Széchenyi-terv hét pályázatának befogadását - áll a tárca közleményében.
Vágólapra másolva!

A GM felfüggesztette a jogszabályváltozás miatt szükséges telephely-változtatás támogatásáról, a belföldi közúti közlekedési szolgáltatás területén működő mikro-, kis- és középvállalkozások gépjárműparkjának fejlesztését segítő támogatásáról szóló pályázatok befogadását.

Felfüggesztették továbbá a mikro-, kis- és középvállalkozások technikai korszerűsítését eredményező műszaki berendezések, gépek beszerzésének támogatását, a termálfürdők fejlesztésének, illetve kialakításának, valamint a hozzájuk kapcsolódó infrastruktúra fejlesztésének támogatását, az egészségturisztikai központokhoz kapcsolódó szálláskapacitás fejlesztésének támogatását célzó pályázatok befogadását.

Ugyanez történt a kistérségi jelentőségű termálvizű strandfürdők fejlesztésének támogatásáról, valamint a vidéki, gazdasági képzést folytató felsőoktatási intézmények infrastrukturális feltételeit segítő pályázatok esetében is.

A közleményből kiderül, hogy a GM által meghirdetett 2002. évi Széchenyi-terv pályázataira május 5-éig mintegy 13 200 pályázat érkezett, melyek elbírálása folyamatban van. A rendelkezésre álló szabad pályázati keret jelenleg mintegy 37 milliárd forint, míg közel 100 milliárd forint összegű támogatási igény elbírálása van folyamatban.

A felfüggesztett hét pályázat 1553 nyertesének 2002. május közepéig közel 27 milliárd forint támogatást hagyott jóvá a tárca. A GM számolt azzal, hogy a beérkező támogatási igények meghaladják a rendelkezésre álló forrásokat. A tárca által javasolt 50 milliárd forintos forrásbővítésre a kormány május 6-i határozata értelmében 2002. július 20-ig tesz javaslatot a pénzügyminiszter a gazdasági miniszter bevonásával.

Amennyiben az igényelt többletforrást biztosítják, a most felfüggesztett hét pályázat befogadását a GM ismét megnyitja.

(MTI)

Ajánlat: