Harmincezres leépítést tervez a Deutsche Telekom

Vágólapra másolva!
A ver.di németországi szakszervezet a Deutsche Telekommal folytatott tárgyalásokra hivatkozva csütörtökön arról számolt be, hogy a távközlési szolgáltató 30 ezer főt érintő leépítést tervez - írja a Bloomberg hírügynökség. A Deutsche Telekomnak jelenleg 650 ezer alkalmazottja van.
Vágólapra másolva!

Rüdiger Schultze, a szakszervezet vezetőségi tagja fax-közleményében közölte, hogy az információhoz közvetlenül a bértárgyalások megkezdése előtt jutott a ver.di. A Deutsche Telekom egyelőre nem kommentálta a híresztelést.

A német távközlési szolgáltató 67,2 milliárd eurós adósságot halmozott fel, miután meghiúsult a társaság kábel-részlegének értékesítése.

A ver.di álláspontja szerint a Deutsche Telekom nyomást próbál gyakorolni a bértárgyalásokra. A DT dolgozói 6,5 százalékos béremelést szeretnének elérni a társaság mintegy 120 ezer német munkavállalója számára.

A korábban monopol helyzetben lévő DT-nek 650 ezer alkalmazottja van, míg 1996-ban 230 ezer alkalmazottja volt a vállalatnak. A társaság a távközlési szolgáltató részlegnél 125 ezerre csökkentette a létszámot, ugyanakkor az akvizíciókkal megszerzett vállalatrészeknél nőtt a foglalkoztatottak száma.

(Üzleti Negyed)