A Vodafone éves bevétele 52 százalékkal nőtt

Vágólapra másolva!
A legnagyobb európai mobilszolgáltató, a brit Vodafone márciussal zárult üzleti évében 10,093 milliárd font pénzforgalmi többletet ért el, 44 százalékkal többet, mint az előző évben - jelentette a vállalat. Az éves bevétel 52 százalékkal 22,845 milliárd fontra nőtt. Mindkét szám meghaladta az elemzői előrejelzéseket.
Vágólapra másolva!

A Vodafone 13,5 milliárd font adó előtti veszteséget jegyzett egyszeri tételekkel és arculatérték-leírásokkal együtt, ami meghaladta az előző évi 8,09 milliárd font veszteséget. Elemzők 25 milliárd fontig terjedő leírásra számítottak, és szerintük a jelenlegi összeg azt jelenti, hogy a Vodafone még nem írta le teljesen a két éve megvásárolt német Mannesmann arculatérték-csökkenését. E tételek nélkül az adó előtti nyereség 6,19 milliárd fontra nőtt az előző évi 4,03 milliárdról.

Az idén nettó 10 százalékos gyarapodást várnak a felhasználók számában, és a pénzforgalmi többlet arányának további növekedésére is számítanak, mondta a cégcsoport vezérigazgatója, Christopher Gent.

Korábban a Vodafone csökkentette idei előrejelzését német és olasz részlegének teljesítményére. A piacon kétségek ébredtek a cég általános jövője iránt, mivel késik és jövő év közepe előtt nem várható a harmadik generációs multimédiás mobilszolgáltatás bevezetése. Ezért a Vodafone részvénye négyéves mélypontra csökkent május elején. Kedden reggel a Vodafone 6,4 százalékkal volt drágább a londoni értéktőzsdén a hétfői záróárnál.

(MTI)

Ajánlat: