Folytatódhat a világ tőzsdéinek mélyrepülése

Vágólapra másolva!
A héten folytatódhat a világ vezető tőzsdéinek mélyrepülése a vártnál gyengébb nagyvállalati eredmény-előrejelzések és a megkezdődött világgazdasági növekedés fenntarthatóságával kapcsolatos kételyek miatt - mondták a BBC-nek nyilatkozó szakértők.
Vágólapra másolva!

A múlt heti negatív trend folytatódhat a most kezdődő kereskedési héten is: pénteken az Egyesült Államok és Európa vezető tőzsdeindexei hat-nyolc hónapos mélypontjukra süllyedtek, miután számos nagyvállalat - legfőképp a chipgyártó Intel - profit-figyelmeztetést tett közzé.

A BBC által megkérdezett szakértők hasonló bejelentést várnak keddek a Nokiától, ami az egész távközlési szektor megítélését negatívan befolyásolhatja. A héten hozzák nyilvánosságra ugyanakkor az Egyesült Államok májusi ipari termelői árszínvonalát, kiskereskedelmi forgalmát és fogyasztói bizalmi indexét, ami kedvező irányba mozdíthatja a tőzsdeindexeket. Nagy várakozással tekintenek a szakértők a hét második felében megjelenő Bézs Könyvre, melyben az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed közli legfrissebb makrogazdasági eredményeit és várakozásait.

A Budapesti Értéktőzsde irányadó indexe, a BUX a múlt héten sem vonta ki magát a világgazdasági trend alól, és 8000 pont alá süllyedt. Az index a hétfői kereskedést 31,73 pontos emelkedéssel, 8009,63 ponton kezdte, de 10.30-kor már ismét 8000 pont alá süllyedt.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Tőzsde
(az Üzleti Negyed rovata)