Tovább szolgáltat a KPNQwest

Vágólapra másolva!
A 2 milliárd eurós adóssággal rendelkező, több mint egy hete csődbe jutott holland KPNQwest távközlési és internetszolgáltató hétfőről kedd délre halasztotta az elmaradt számlák befizetésének határidejét 18 országban lévő felhasználói számára. Egyszersmind közölték, hogy ha ügyfelei nem fizetnek, akkor sem zárják le feltétlenül a szolgáltató európai üvegszálhálózatát. A cég saját adatai szerint a teljes európai hálózati piac harmadát fedi le.
Vágólapra másolva!

A KPNQwest 25 ezer kilométeres európai hálózatának napi működtetési költsége 1 millió dollár körül van, ügyfeleinek száma 100 ezer. A csődgondnok adatai szerint a cégben 40 százalékos részesedéssel rendelkező anyacég, a KPN 23 millió euróval tartozik a KPNQwestnek; ez az internetszolgáltató legnagyobb aktuális kintlevősége.

A KPNQwest internet-szolgáltatást nyújt több nagy európai vállalatnak, köztük a finn Nokiának és a Sonerának és a Microsoft, valamint a Dell Computer Corporation európai üzletágának.

A KPNQwest forgalma tavaly 810,1 millió euró volt, 75,5 százalékkal több, mint 2000-ben, de közben nettó vesztesége 266 millió euróra nőtt az előző évi 138,6 millió eurós egyszeri tételek nélküli nettó veszteségről. A cég már május közepén közölte, hogy ha részvényesei, vagyontárgyainak esetleges vásárlói, új befektetők vagy a hitelezők nem segítenek, akkor nem lesz képes tovább finanszírozni pénzügyi átalakítási programját.

(MTI)

Ajánlat: