Az Ericsson eladja lapkagyártó részlegét az Infineonnak

Vágólapra másolva!
A jelenleg veszteséges svéd Ericsson távközlési berendezés-gyártó bejelentette, hogy a lapkagyártó részlegét, a Microelectronicsot eladja a német Infineonnak; az üzlet értéke 400 millió euró körül van. A német cég mintegy 700 Ericsson-dolgozót vesz át. 
Vágólapra másolva!

A Telefon AB LM Ericsson közölte, hogy az Infineon Technologies AB részvényekkel fizet, de nem részletezték az átadandó részvénycsomag nagyságát. Az üzletet - a szükséges felügyeleti jóváhagyás után - nyáron zárhatják le.

Az Ericsson, a világ legnagyobb mobilhálózat-gyártója, küzd a nyereségesség visszaszerzéséért: a távközlési szolgáltatók gyenge keresletét pedig úgy próbálja ellensúlyozni, hogy értékesíti úgynevezett nem alapvető részlegeit. A Microelectronics után a tervek szerint a kábelrészleg kerül sorra.

Az Infineon egyébként átvesz 700 dolgozót, a termékeket, a kutatási-fejlesztési részleget éppen úgy, mint termelő berendezéseket, de a két stockholmi üzem mintegy 600 dolgozója az Ericsson alkalmazottja marad.

Szerdán kora délután az Ericsson részvényeinek árfolyama 18,40 svéd korona volt a stockholmi értéktőzsdén, 1,60 koronával, azaz 8,04 százalékkal olcsóbb a keddi zárónál, főként a finn Nokia korábbinál gyengébb, keddi értékesítési előrejelzése miatt. Az Infineon-papírok ugyanakkor 16,00 eurós értéken álltak kora délután a frankfurti értéktőzsdén, ami 3,90 százalékkal olcsóbb a 16,65 eurós keddi zárónál. Szerdán 16,55 eurón nyitott a részvény.

(MTI)

Ajánlat:

Ericsson

Infineon

Korábban:

Ericsson: 40 százalékkal estek a megrendelések
(2002. április 22.)