A terror ára 40 milliárd dollár

Vágólapra másolva!
A tavalyi, szeptember 11-i New York-i és washingtoni terrorcselekmények kapcsán felmerült kártalanítási összegek a korábban becsültnél akár 22 százalékkal is magasabb összegről szólnak majd - jelentette az amerikai ipartestület. A Münchener Rück már korábban közel duplájára, 2,1 milliárd euróra emelte eddigi előrejelzéseiben szereplő kárösszeget, és hasonlóan tett a Swiss Re is.
Vágólapra másolva!

A legújabb vizsgálatok és becslések, melyek már pontos adatok tükrében készültek a szeptember 11-i esetet az Egyesült Államok "legdrágább" katasztrófájaként említik. Mindennel együtt - szakértők szerint - a teljes összeg 40 milliárd dollár lesz.

A tragédiát követően a biztosítók 16,6 milliárd dollárban prognosztizálták a várható tulajdonbiztosításokból felmerülő költségeket. A mai adatok tükrében 49 ezer vagyoni kártérítés érkezett a biztosítókhoz a New York-i támadást követően. Ebből 30 ezer magánszemélyektől, 15 ezer vállalati tulajdon megrongálása miatt, és négyezer a megsemmisült járművek "eredményeként".

A Pentagon elleni merénylet 1500 magánszemélyt és 200 céget károsított meg, emellett megsérült mintegy 300 gépkocsi. A második legdrágább katasztrófa az egyesült Államok történelmében az Andrew hurrikán pusztítása volt, melynek összesített kárköltsége 19,6 milliárd dollár volt.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat: