Nem csökken az amerikai leminősítések száma

Vágólapra másolva!
Az amerikai gazdaság már érezhető fellendülése ellenére egyelőre nem javul a vállalati szektor adósi minősége, a visszaminősítések száma a második negyedévben sem csökkent érdemben az előző három hónapról - áll a Moody,s Investors Service nemzetközi hitelminősítő friss összefoglalójában.
Vágólapra másolva!

A második negyedévben eddig a Moody,s által listázott amerikai cégek közül 150-nek a besorolása romlott a teljes első negyedévi 159 és a tavalyi utolsó negyedévben bejelentett 192-es rekord szám után. Ez 4,69:1 arányú leminősítési rátát jelent a felminősítésekhez képest. Az első negyedévben ezzel gyakorlatilag azonos, 4,68:1 volt a le- és a felminősítések egymáshoz mért aránya az amerikai vállalati szférában.

A nem javuló általános adósi minőség oka a hitelminősítő szerint az, hogy a gyenge vállalategyesülési és -felvásárlási piac, az alacsony részvényárfolyamok és a vállalati profitok csekély mértékű javulása miatt nehéz a felhalmozódott adósságok radikális csökkentése. Az amerikai vállalati piacon az idei első öt hónapban 47,4 százalékkal csökkentek dollárértéken és 28,3 százalékkal számszerűleg az egyesülési és felvásárlási tranzakciók éves összevetésben. A részvénykibocsátások értéke 16 százalékkal esett.