Korea: nőtt a cigaretta és a sörfogyasztás

Vágólapra másolva!
A vb alatti dohányzásellenes kampány, úgy tűnik, visszafelé sült el a Koreai Köztársaságban, ahol az elmúlt hetekben jelentősen nőtt a cigarettafogyasztás. A napi eladott sörmennyiség is az egekbe szökött.
Vágólapra másolva!

Az eladott füstölnivaló közel 15 százalékos emelkedéssel, már havi 296 millió doboznál tart. A forgalmazók szerint a piac élénkülésének oka elsősorban a nem várt izgalmakban keresendő: a csapat bejutott az elődöntőbe, s ha valaki rágyújt, akkor az közismerten remekül oldja a feszültséget - állítják.

Hasonló hatása van az alkoholfogyasztásnak is, e tekintetben szintén az "egekig szöktek" a forgalom mutatói: a napi eladott sörmennyiség 70 százalékkal emelkedett.

A monopol helyzetben lévő Korea Tobacco a kormányzat dohányzás ellenes kampányának ellentételezésére 10 millió doboz, külön a világbajnokságra készült cigarettát bocsátott piacra. A dobozokon focisták és tradicionális táncok képei láthatók. Korea a világ nyolcadik legnagyobb dohányipari piaca: a 47 milliós lakosságból 13 millióan dohányoznak.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat: