Meghiúsult a Holzmann átvétele

Vágólapra másolva!
Meghiúsult a frankfurti építőipari konszern, a Holzmann belföldi tevékenységeinek átvételére irányuló próbálkozás: a tárgyalások a csődgondnok és a holland Heijmans építőipari cég között zátonyra futottak.
Vágólapra másolva!

A holland reménybeli vásárló számára az átvétellel kapcsolatos kockázatok beláthatatlannak bizonyultak, emellett a vevőjelölt azt is kifogásolta, hogy az ügyletben részt vevő bankok nem tudtak megállapodni az új cég finanszírozásában.

A holland cég ennek ellenére közölte, hogy megvásárolja a Holzmann hannoveri részlegét, valamint Dubbers Maulden egységét Hollandiában. Ezek vételárát nem közölték. Ugyanakkor a Heijmans más átvételi lehetőségeket is szeretne megvizsgálni a Holzmann más németországi részeivel kapcsolatban.

A Holzmann - amely 23 ezer alkalmazottat foglalkoztatott - március vége óta áll csődgondnokság alatt, kifizetetlen adósságát 1,6 milliárd euróra becsülik. Tavaly a konszern 237 millió eurós veszteséget termelt a pangó német építőipari ágazatban. A konszern fénykorában a második építőipari vállalat volt Németországban.

(MTI)

Ajánlat: