Bush elnök kínos részvényügye

Vágólapra másolva!
A Fehér Ház elismerte, hogy Bush elnök nem a törvény szerint járt el, amikor nem közölt minden részletet egy részvényeladási akciójáról, még vállalati igazgató korában. Az elnöki szóvivő szerint a hibát a vállalat ügyvédei követték el.
Vágólapra másolva!

A WorldCom könyvelési botránya óta George W. Bush elnök tisztségét megelőző gazdasági ügyletei is nagyító alá kerültek - írja a BBC News. 1990-ben, texasi üzletemberként Bush nagyszámú Harken Energy Corporation részvényt adott el, közvetlenül azelőtt, hogy a céggel kapcsolatos híradások miatt a vállalat részvényeinek árfolyama meredeken esni kezdett. Ráadásul Bush elnök akkor éppen az energiaszolgáltató cég auditáló bizottságának tagja volt.

Bush azt nyilatkozta korábban, hogy minden szükséges információt megadott a könyvelési felügyeletnek a papírok eladásával kapcsolatban. A Fehér Ház szóvivője viszont azt nyilatkozta szerdán, hogy egy bizonyos dokumentumot későn adtak le, egy irodai hiba folytán. A szóvivő szerint csupán technikai jellegű hibáról van szó.

A BBC szerint a jelenlegi vállalati botrányokkal átitatott Amerikában nagyon kínos az ügy a Bush adminisztráció számára, éppen azután, hogy Bush kijelentette, semmiféle csalás vagy törvénytelenség nem marad leplezetlenül.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat: