Dick Cheney kereszttűzben

Vágólapra másolva!
Újabb kellemetlenséggel kell szembenéznie a vállalati visszaélések ellen kemény fellépést javasló Bush adminisztrációnak. Kiderült, hogy Dick Cheney alelnök a babérjait vesztett Arthur Andersen promóciós filmjében szerepelt. Az eset csak olaj a tűzre: az alelnök urat ugyanis éppen most szándékozik beperelni egy korrupció-ellenes szervezet.
Vágólapra másolva!

A Judicial Watch nevű korrupció-ellenes szervezet bejelentette, hogy pert indít az Egyesült Államok alelnöke, Dick Cheney ellen, feltételezett könyvelési csalás vádjával - írja a BBC News. A szervezet állítása szerint az alelnök megtévesztette a befektetőket a cég részvényeinek túlértékelésével, amikor a Halliburton olajipari cég vezetője volt a kilencvenes években.

A pertől függetlenül, az alelnökről kiderült, hogy egy 1996-ban készült promóciós filmben méltatja az azóta szerencsétlenül tönkrement Arthur Andersen könyvvizsgálócéget, mégpedig azzal a kijelentéssel, hogy "magasan túlteljesítik" azt, amit egy hétköznapi könyvvizsgáló cégtől várhat az ember.

A Bush adminisztráció számára ez már csak olaj a tűzre: Bush elnök kedden mondott beszédet javaslataival a vállalati visszaélések leszorítására, és keménykezű intézkedéseket ígért - pedig a Fehér Ház múlt heti közleményében elismerte, hogy George W. Bush is törvényellenesen cselekedett üzletember korában, amikor elmulasztott dokumentumokat leadni a felügyeletnek egy részvényeladási tranzakció kapcsán.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Nem hiányzik a könyvtárából?

A gyufacímkétől az online-hirdetésig