Kedden dönthetnek a Deutsche Telekom vezetőjéről

Vágólapra másolva!
Meg nem erősített hírek szerint jövő kedden ül össze a Deutsche Telekom  (DT) felügyelő bizottsága, hogy döntsenek Ron Sommer jelenlegi vezérigazgató menesztéséről. A DT hivatalosan cáfolta az értekezlet tervét.
Vágólapra másolva!

Sommer sorsáról a Dow Jones hírügynökség szerint már kedden is szó volt: az ügynökség értesülése szerint a DT felügyelő bizottságának ülésén Hans-Dietrich Winkhaus, a bizottság elnöke Sommer menesztését követelte. Arról, hogy összehívják e a rendkívüli ülést, ahol Sommer sorsáról születik határozat, a bizottsági tagok egyelőre nem döntöttek.

A Focus német hírmagazin szerint Sommer esetleges menesztésének politikai oka van. A vezérigazgató népszerűsége párhuzamosan csökkent a DT részvények áresésésvel. Mostanra a német választók fele gondolja úgy, hogy helyes volna Sommert meneszteni. A hatalomban maradásért küzdő Schröder kancellárnak szavazatokra van szüksége, a Focus szerint ezért Sommernek mennie kell.

A Dt szerdán hivatalosan cáfolta, hogy a értekezletet hívnának össze. A közlemény szerint Sommer vezérigazgató eltávolítása nem került szóba a felügyelőbizottsági üléseken sem.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Nem hiányzik a könyvtárából?

A gyufacímkétől az online-hirdetésig