Lakópark saját erőművel

Vágólapra másolva!
A beruházó szerint meg fog bénulni a budapesti ingatlanpiac, ha elkészül a Foka-öbölbe tervezett monumentális lakópark. Az összességében mintegy nyolcvanmilliárd forintot felemésztő Lagúna-projekt névre keresztelt beruházás 19 hektáron fog elterülni a Cserhalom utca, a Turóc utca, a Rákos-patak és a Duna által határolt területen.
Vágólapra másolva!

A beruházásokat végző cég, az Autóker Holding Rt. elnöke szerint egyszerűen le fog állni a fővárosi lakáspiac, ha elkészül a mediterrán stílusú Lagúna-projekt, amely méreteinél és kivitelezésénél fogva már-már egy városnegyed méreteivel rendelkezik: a Foka-öbölt körülvevő 19 hektáros területen 6-9 emeletes toronyházak sorakoznak majd, amelyek energiaellátásról egy saját erőmű fog gondoskodni a tervek szerint.

Az lakások kalkulált ára mintegy 270 ezer forint/négyzetmétertől fog indulni, ami főleg a kedvező telekáraknak köszönhető, mondta az Autóker Holding Rt. elnöke, Ehud Amir. A cég tavaly vett egy 10 hektáros területet a Foka-öbölben a Maharttól, míg a terület szomszédságában lévő 8 hektáros telek megvásárolásáról a múlt héten írták alá a szerződést a Holcim Hungária Rt.-vel.

(Üzleti Negyed)

Nem hiányzik a könyvtárából?

A gyufacímkétől az online-hirdetésig