GE: 14 százalékos nettó nyereség-emelkedés

Vágólapra másolva!
Az amerikai General Electric (GE) ipari és pénzügyi csoport nettó nyeresége a második negyedévben 14 százalékkal emelkedett. Az árbevétel hajtómotorja a gázturbina-üzletág volt. A GE eladásai 4 százalékkal emelkedtek.
Vágólapra másolva!

A repülőgép-hajtóművektől a villanykörtén keresztül a mosógépig szinte mindent gyártó óriásvállalat közölte, hogy a második negyedévben részvényenként 44 cent tiszta nyereséget ért el az egy évvel korábbi részvényenkénti 39 cent után. Ez megfelel az elemzők várakozásainak.

A biztosítási üzletágon, valamint a csoport tulajdonában levő WorldCom-kötvényeken elszenvedett veszteségek visszavetették bár a GE nyereségét, de a gázturbina-üzletág 27 százalékos bevétel-növekedése, és az olyan nyereséges üzletágak, mint a műanyaggyártás, vagy az NBC televízió kompenzálták, és nagyban emelték is a cég bevételeit - írja a Bloomberg hírügynökség.

A Wall Street Journal szerint a GE egyelőre elvetette azt a tervét, hogy eladja ingatlan- és balesetbiztosító üzletágát. A lap szerint a társaság korábban azt tervezte, hogy részben nyilvános részvénykibocsátással leválasztja Employers Reinsurance Corp. nevű leánycégét, amely más biztosítók kockázatát biztosítja. A nyilvános kibocsátás tervének kedvezőtlen piaci fogadtatása és az üzletág veszteségei miatt a GE elállt szándékától.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:


Nem hiányzik a könyvtárából?

A gyufacímkétől az online-hirdetésig