További szabálytalanságokra figyelmeztetett az amerikai jegybankelnök

Vágólapra másolva!
Az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) "kényeztető" pénzügypolitikát választott, tekintettel arra, hogy a jobb gazdasági kilátásokra még várni kell - mondta Alan Greenspan, a Fed elnöke kedden, washingtoni szenátusi meghallgatásán. Még további szabálytalanságokra derülhet fény a vállalati üzleti könyvekben - tette hozzá.
Vágólapra másolva!

A gazdaság jól kitartott a legutóbbi megrázkódtatások közben, de még érezhető a nyomás - mondta, és hozzátette: ha nem lesznek újabb csapások, akkor persze az amerikai gazdaság fenntartható növekedés előtt áll. A végső felhasználás növekszik, de a lendület még bizonytalan - magyarázta, ugyanis nem érzékelhető visszatartott fogyasztási kedv. A fogyasztók nem vonulnak vissza, jó például az autópiac, de nem elég erős a háztartások költekezési kedve - mondta.

Greenspan szerint a vállalati költekezés ugyancsak növekedés előtt áll, de fellendülés fokozatosnak, egyenetlennek ígérkezik, jóllehet - mint mondta - figyelemre méltó a termelékenység növekedése az utóbbi időben. Ám a vállalatvezetők, az utóbbi idők megrázkódtatásai miatt, nagyon óvatosak - fejtegette. Úgy vélte, még további könyvelési szabálytalanságokra derülhet fény ezentúl is.

(MTI)

Ajánlat:

Federal Reserve