Nokia: növekvő eredmények

Vágólapra másolva!
A világ legnagyobb mobiltelefon-gyártójának számító Nokia 862 millió euróra növelte a második negyedéves nettó árbevételét, ami 46 százalékos javulás az előző év azonos időszakában elért 589 millió euróhoz képest - írta a CNN.
Vágólapra másolva!

A Nokia adózás előtti nyeresége 1,292 milliárd euró volt a második negyedévben arculatérték-leírás és egyszeri tételek nélkül, a tavalyi második negyedévi 1,166 milliárd helyett. Ugyancsak e tételek nélkül a tiszta nyeresége 862 millió euróra nőtt 589 millió euróról. A működési eredmény 1,26 milliárd euróra emelkedett 1,137 milliárdról.

A telefonóriás előrejelzései szerint a második félévben 3-10 százalékkal fog növekedni az értékesítés volumene, amit elsősorban az idén rekordszámban bemutatott új termékektől remélnek. Az újdonságok között kiemelt szerepet kapott egy színes kijelzős telefon-kamera, amelyet a rivális Sony Ericsson, Samsung és Motorola hasonló termékei ellen vetnek be.

A Merrill Lynch már nem ilyen derülátó a telefontársasággal kapcsolatban, ugyanis az amerikai befektetési bank jóslata szerint a Nokia részvények körülbelül 35 százalékot veszítenek az értékükből idén, jövőre 34 százalékos, míg 2004-ben 33 százalékos árfolyamcsökkenés várható.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat: