Meglepően jó KLM-eredmény

Vágólapra másolva!
Szerény, de javuló negyedéves működési profittal lepte meg a piacot csütörtökön a holland KLM légitársaság, amely egész évre is pozitív működési eredményt vár a tavalyi veszteség után.
Vágólapra másolva!

A negyedik legnagyobb európai légitársaság beszámolója szerint a vállalat üzleti évének június 30-án zárult első negyedét 41 millió eurós üzemi nyereséggel zárta a tavalyi azonos időszakban elért 23 millió eurós profit után. A Reuters által megkérdezett elemzők átlagosan 20 millió eurós működési profitot jósoltak. A KLM a tavalyi évet 94 millió eurós működési veszteséggel zárta.

A légtársaság első negyedévi nettó eredménye 11 millió euróra csökkent az egy évvel korábbi 19 millió euróról, miután a vállalatnak nem voltak vagyonértékesítésből származó bevételei. A KLM közölte: nem biztos, hogy az év egészében lesz-e nettó profitja. Tavaly a cég nettó vesztesége 156 millió euró volt. A KLM most ugyanakkora - 1,7 milliárd eurós - bevételről számolt be, mint egy évvel korábban.

A légitársaság részvényeinek árfolyama csütörtökön kora délután 7,14 százalékkal, 10,80 euróra drágult az amszterdami Euronext-tőzsdén.

(MTI)

Ajánlat:

KLM

Korábban:

KLM: 40 százalékos jegyárcsökkentés nyárra
(2002. július 8.)

A vártnál kisebb a KLM vesztesége
(2002. május 8.)