Jelentősen nőtt a Telenor eredménye

Vágólapra másolva!
A második negyedévben a várakozásokat meghaladó mértékben, 46 százalékkal nőtt, s a várakozás felett a norvég Telenor távközlési csoport eredménye, főleg a mobiltelefon-üzletág növekedése révén, amelyben alapvető szerepe volt a magyar Pannon GSM konszolidálásának is. A Telenor vezetékes üzletága ugyanakkor stagnált.
Vágólapra másolva!

A pénteken közzétett beszámoló szerint a cég kamat- és adófizetés, valamint leírások előtti pénzforgalmi egyenlege (EBITDA) 3,21 milliárd norvég korona (423,9 millió dollár) többletet mutatott az egy évvel korábbi azonos időszakról jelentett 2,20 milliárd norvég korona után. A Reuters előzetes konszenzusának átlaga 3,18 milliárd koronás EBITDA-többletet jósolt a második negyedévre a Pannon 100 százalékos tulajdonosának.

A forgalom 12,011 milliád koronára emelkedett a tavalyi 10,055 milliárd koronáról. A működési szintű profit 691 millió korona volt az előző évi 309 millió koronás veszteség után, a nettó eredmény 1,107 milliárd korona a 2001 második negyedében mért 1,587 milliárd koronás így számolt mínusz helyett.

A legnagyobb növekedést a mobilszolgáltatás mutatta: ebben az üzletágban 75 százalékkal 5 milliárd koronára nőtt az értékesítés, főképp a Pannon és a maláj DiGi.Com tevékenységének konszolidálása miatt.

A Telenor vezetékes üzletágának teljesítménye ugyanakkor stagnált: ebben a szektorban 4,12 milliárd korona volt a forgalom a második negyedévben, ugyanannyi, mint egy évvel korábban.

A Telenor részvényeinek árfolyama péntek délelőtt 0,8 százalékos nyereséggel 25,30 norvég korona volt az oslói értéktőzsdén.

(MTI)

Ajánlat:

Telenor