Tolvaly cége kiszállt a tv2-ből

Vágólapra másolva!
Tolvaly Ferenc immár semmilyen módon nem kötődik a tv2 csatornát üzemeltető MTM-SBS Televízió Rt.-hez, ugyanis azt követően, hogy megvált a vezérigazgatói tisztségtől, a közelmúltban a résztulajdonában lévő céget, amely részvényese volt az MTM-SBS-nek, kivásárolta egy nemrég alapított társaság - írja a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

A gazdasági napilap információi szerint az MTM-TV2 Befektetési Kft. a közelmúltban megszerezte Tolvaly Ferenc cégének, az MTM Kommunikációs Rt.-nek a tv2-őt működtető MTM-SBS Televízió Rt.-ben lévő 27,6 százalékos szavazati arányt biztosító részvényeit.

A szavazati jogot biztosító részvénycsomagot megszerző MTM-TV2 Kft.-t ugyan nem fűzik tulajdonosi szálak a tv2 meghatározó tulajdonosához, az SBS Broadcasting S.A.-hoz, ám több jel is arra utal, hogy az anyacégnek, illetve az MTM-SBS-nek köze van az üzlethez, írja a Napi.

Az MTM-TV2 Kft.-t 2002. május 8-án jegyezték be a cégbíróságon, és egyik ügyvezetője Szilágyi Miklós, az MTM-SBS Televízió Rt. igazgatósági tagja. Másik ügyvezetője Bedőné Pál Beatrix, aki végelszámolója volt a tv3 csatornát üzemeltető Budapesti Kommunikációs Rt.-nek, amelyet 1999-ben a tv2 fő tulajdonosa, az SBS Befektetési Kft. vásárolt meg. Az MTM-TV2 Kft. két tulajdonosa közül az egyik Benke Gábor, aki az MTM-SBS televízió Rt. és az SBS Befektetési Kft. igazgatósági tagja is egyben. Az MTM-TV2 Kft. székhelye Budapesten, a havas utca 6.-ban található, ami egyben az SBS Befektetési Kft.-nek is a központja.

Ezekből az adatokból a Napi Gazdaság arra következtet, hogy az SBS állhat az MTM-SBS Rt.-ben történt kivásárlás hátterében, bár a tranzakcióval nem növelte sem közvetlenül, sem pedig közvetetten szavazati arányát az MTM-SBS Rt.-ben.

(Üzleti Negyed)