E-mailben kér befektetési tanácsot a nigériai exállamfő felesége

Vágólapra másolva!
Az utóbbi napokban egy yahoo.com-os e-mail címről küldött levél terjed a világhálón, amelyben Mariam Abacha, az 1998-ban elhunyt egykori nigériai államfő, Sani Abacha tábornok felesége kér segítséget 30,5 millió dolláros vagyonának kimentésére az országból, és a pénz külföldi befektetésére.
Vágólapra másolva!

Az exelnök felesége a levélben megemlíti, hogy a pénzhez még egy, a volt férje által egy orosz vállalattal kötött szerződés révén jutott. Az orosz cég az Ajakouta nevű nigériai acélipari céggel kötött megállapodást, és a fenti összeggel egyenértékű részvény került a tulajdonába, amit a tábornok halála után visszajuttatott az özvegynek.

Mariam Abacha elpanaszolja levelében, hogy sajnálatos módon a jelenlegi kormány intenzíven vizsgálja a volt államfő pénzügyeit, amelynek következtében az özvegy hazai és külföldi számláit is zárolták, egyéb üzleti tevékenységéhez szükséges engedélyeit bevonták, sőt elsőszülött fiát le is tartóztatták.

A tábornok felesége büszkén számol be arról, hogy az összeget biztonságos helyen tartja, amelyről a kormánynak nincs tudomása, de tekintettel a jelenlegi helyzetre, az ország határain belül nem tudja felhasználni. Ezért kéri levelében a külső segítséget a pénz kimentésére.

Az esetleges pénzügyi megmentő a 30,5 millió dollár 25 százalékát teheti zsebre. A fennmaradó 75 százalék felét a segítő által megjelölt számlára helyezik el abban a pillanatban, amint a 25 százalékos rész megérkezik a számlájára, a másik felét pedig a pénz kimentésében segédkező iránymutatásai szerint fektetné be a tábornokné. A befektetésből származó hasznon 50-50 százalékos arányban osztoznak a felek.

Mariam Abacha búcsúzóul arra kéri a segíteni nem szándékozókat, hogy levelének tartalmát tartsák titokban.

(Üzleti Negyed)