Vártnál jobb eredmény a British Airways-nél

Vágólapra másolva!
 A  British Airways (BA) üzleti évének első negyedévében az egy évvel korábbihoz képest 54 százalékkal több profitot termelt. Mindezt a munkaerő leépítéseknek, járatszámok csökkentésének és a flotta karcsúsításának köszönhetőn - adta hírül a Bloomberg hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Európa legnagyobb légitársaságának bevételei, főként a szeptember 11-ei események hatására, 11 százalékkal csökkenve 2,05 milliárd fontra estek. A BA a megváltózó körülményekhez költségcsökkentésekkel próbált alkalmazkodni: elbocsátott több mint 11 ezer dolgozót, csökkentette járatai számát, több repülőgépet pedig eladott vagy kivont a forgalomból.

A légitársaság nettó profitja így a negyedév végére, június 30-ra, 40 millió fontra, vagyis részvényenkénti 3,7 pennyre nőtt, az egy évvel korábbi 26 millió fonthoz, vagyis a részvényenkénti 2,4 pennyhez képest.

Lord Marshall, a British Airways elnöke úgy nyilatkozott, hogy az utazási piacra továbbra is jelentős gazdasági és politikai bizonytalanságok hatnak, s a kereslet várhatóan az év hátralévő részében is lanyha marad. Az elnök részletek nélkül azt jósolta, hogy emiatt a BA idei egész évi bevételei elmaradnak a tavalyitól, és a működési eredmény javulásának fő forrása a költségcsökkentés marad.

A BA részvénye péntek délelőtt 3,33 százalékos veszteséggel 145,00 penny volt a londoni értéktőzsdén, ezévi csökkenése pedig 28 százalék volt.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

BA