Menetel a Cisco Systems

Vágólapra másolva!
A költségcsökkentő programok révén meredeken emelkedett, bár a várakozástól valamelyest így is elmaradt a világ legnagyobb internetberendezés-gyártója, az amerikai Cisco Systems által elért eredmény a cég üzleti évének júliusban zárult utolsó negyedében.
Vágólapra másolva!

A kedd esti New York-i tőzsdezárás után közzétett eredményjelentés szerint a cég nettó profitja az egy évvel korábbi 7 millió dollárról (zéró részvényenkénti szintről) 772 millió dollárra (10 cent/részvényre) ugrott.

Az egyszeri - a Cisco által "nem szokásosnak" nevezett - tételek nélküli profit 1 milliárd dollár (14 cent/részvény) volt a tavalyi azonos időszakról jelentett 163 millió dollár (2 cent/részvény) után. A forgalom 12 százalékkal, 4,298 milliárd dollárról 4,829 milliárd dollárra nőtt.

A Thomson First Call piacelemző és előrejelző csoport 12 centes részvényenkénti nettó eredményt és 4,88 milliárd dolláros bevételt jósolt a vizsgált negyedévre.

Az eredményjelentés előtt a Cisco részvénye 71 centtel, 6,3 százalékkal 12,07 dollárra drágult a Nasdaqon, majd a zárás utáni nem hivatalos forgalomban 12,30 dollárig erősödött tovább, jóllehet először némileg csökkent a várttól kissé elmaradó számok miatt. A részvény 52 heti csúcspontja 21,92 dollár volt.

(MTI)

Ajánlat:

Cisco

Korábban: