Növelte nyereségét és forgalmát a BMW

Vágólapra másolva!
A német BMW a világ járműpiacán tapasztalható általános gyengeség ellenére az idei második negyedben növelte a nyereségét és a forgalmát. Az emelkedés az elemzők várakozásának megfelelő volt, írja a Financial Times.
Vágólapra másolva!

Az adózás előtti nyereség 2,5 százalékkal 1,02 milliárd euróra, míg a cég forgalma 8,9 százalékkal 11,6 milliárd euróra nőtt - közölte a müncheni autógyár. Ezt a növekedést kissé visszavetette a kutatásra és fejlesztésre fordított kiadások mértéke, a Financial Times (FT) szerint.

A világ egyik legnyereségesebb autógyártójának számító BMW az év egészére növelte forgalmi és nyereségprognózisát. A cég szerint a fő mutatók erősödést mutatnak majd, az autóipar gyengélkedésével ellentétben. 2001-ben a cég 38,46 milliárd eurós forgalmat, 3,24 milliárd eurós adó előtti és 1,87 milliárd eurós nettó nyereséget ért el.

Európa vezető autógyártója, a Volkswagen az év egészére csökkentette prognózisát. A BMW viszont rugalmasabban tud a piaci változásokra reagálni, mint a legtöbb autógyártó, azzal, hogy a luxus-kategóriára helyezett nagyobb hangsúlyt. Így a jelenlegi gazdasági lejtmenet hatása sem okozott nagyobb gondot a cégnél.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

BMW