<P class="MsoNormal">Humet vezetőt bírságolt a felügyelet

Vágólapra másolva!
A felügyelet 250 ezer forintra megbírságolta Galamb Vilmost, a Humet egyik igazgatósági tagját, mert a bennfentes kereskedelem tilalmába ütköző tőzsdei ügyleteket kötött - közölte a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete a honlapján kedden.
Vágólapra másolva!

A felügyelet a Humet részvényekre 2002. január-februárban kötött tőzsdei ügyleteket vizsgálta. Ebben az időszakban Galamb Vilmos, aki egyúttal a Senergie Rt. vezérigazgatói tisztségét is betölti, a Senergie Rt. képviseletében eljárva több alkalommal Humet részvényeket értékesített.

Galamb Vilmos az ügyletekkel megsértette a tőkepiaci törvény azon tilalmát, miszerint a kibocsátónál vezető állású személy a tárgyévi mérleg fordulónapjától az éves beszámoló közzétételéig nem köthet ügyletet a társaság által kibocsátott értékpapírra.

A bennfentes személyekre, illetve a bennfentes kereskedelemre vonatkozó rendelkezések szempontjából ugyanis a képviselőként, illetve a saját név alatt kötött ügylet azonos elbírálás alá esik - olvasható a felügyeleti határozat indoklásában.

(MTI)

Ajánlat: