Köddé foszló kamatcsökkentési várakozások

Vágólapra másolva!
Egyre kevesebb esélyt adnak a szakértők a kamatcsökkentésre az Egyesült Államokban a jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) keddi ülése előtt. A Reuters felmérése szerint a Fed legnagyobb 22 partnere közül, csak a Morgan Stanley elemzői számítanak újabb kamatvágásra.
Vágólapra másolva!

A Fed 11 tagot számláló nyíltpiaci bizottsága, Washingtonban ül össze amerikai idő szerint reggel, hogy döntsön a jegybanki kamat mértékéről. A Morgan Stanley elemzői szerint a Fed fél százalékponttal 1,25 százalékra csökkenti a jelenleg 1,75 százalékon álló irányadó kamatlábat. Az elemzők szerint, ha ez kedden nem következik be, akkor a Fed szeptemberben mindenképpen csökkenteni fog.

A Morgan Stanley elemzői kisebbségben vannak ezzel a véleményükkel, még akkor is, ha a Goldman Sachs, és három másik bank szakértői is egyetértenek a szeptemberi csökkentéssel: a Reuters által készített felmérés szerint a Fed 22 legnagyobb partnere közül csak heten osztják ezt a véleményt, míg a többiek már lemondtak a kamatcsökkentés lehetőségéről.

A Fed ülésével egyidőben ifjabb George Bush amerikai elnök a texasi Wacoban 240 gazdasági vezetővel, szakértővel és a kabinet tagjaival értekezik az amerikai gazdaság helyzetéről. A Baylor-egyetemi konferencia célja, hogy megvitassák többek között az amerikai vállalati vezetés és az egészségbiztosítási rendszer problémáit. Jóllehet, a wacoi konferenciának kevesebb eredménye lesz, mint a washingtoni Fed-gyűlésnek, ezzel Bush elnök bebiztosítja magát, hogy igenis prioritásként kezeli az amerikai gazdaságot - írja a CNN Money.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Fed

Korábban:

Lovaggá ütik Alan Greenspant
(2002. augusztus 8.)