Az adatátvitelé a jövő a mobilfóniában

Vágólapra másolva!
Tíz év múlva 46 eurót fognak havonta eltelefonálni mobilon az európaiak egy új tanulmány szerint. A Dresdner Kleinwort Wasserstein (DRKW) felmérése alapján a mobiltulajdonosok ennek a felét adatátvitelre fogják költeni.
Vágólapra másolva!

Az európai mobiltelefon-társaságokról készített tanulmányában a cég azt a következtetést vonja le, hogy a mobil szektor telítettsége túlzott mértéket öltött, de a piac még mindig fogékony lehet. Az átlag bevételek növekedése nem indul el 2005-ig, és a növekedés java 2005 és 2008 között lesz, áll a tanulmányban.

Az egy felhasználóra jutó átlagbevétel (AVRU - average revenue per user) a felmérés szerint 2003-ban éri el a mélypontját, fejenkénti 30 euróval, aztán növekedésnek indul, évenként 4,3 százalékkal az elkövetkezendő 10 évben.

A hangátvitelből származó bevételek 2008-ig 21 százalékkal esnek, és a mélyponton is maradnak, de a nagysebességű adatátvitelből származó bevételek ezt kompenzálni fogják, a DRKW szerint. Az előrejelzések azt mutatják, hogy a 2009-re a szakmai felhasználók 100 százaléka számára lesz elérhető ez a szolgáltatás Európában, míg az átlagfelhasználók 63 százalékának lesz hozzáférése a nagysebességű adatátvitelhez - írja a Global Telecoms Business magazin.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat: