Vágólapra másolva!
A General Electric Co. bejelentette, hogy a tervezett költségcsökkentés érdekében azonnali hatállyal összevonja háztartási gép, illetve fényforrás-gyártó üzletágát. Az egyesített divízók GE Consumer Products néven működnek tovább. A lépés feltehetően érinti a magyar érdekeltséget, a GE Lighting Tungsramot is.
Vágólapra másolva!

Az egyesített egység bevétele, melynek várható székhelye a Kentucky állambeli Louisville lesz, 8 milliárd dollárra tehető. Elemzők szerint a döntés azt jelzi, hogy a GE vezetése gyorsan javítani szeretné a társaság hosszú távú növekedési kilátásait.

A második negyedévben a háztartási gépeket, eszközöket gyártó részleg 14 százalékkal növelte a bevételét és 28 százalékkal a működési profitját. Közben a fényforrásgyártó GE Lighting bevétele 12 százalékkal csökkent, a működési eredménye pedig 63 százalékkal esett vissza.

Tavaly a két részleg bevétele 8,3 milliárd dollár volt összesen, és a működési profitjuk együtetesen 1 milliárd dollár lett. Az együttes bevétel a General Electric teljes bevételének körülbelül az 5 százaléka volt.

(MTI)

Ajánlat: