Amerika leggazdagabb fiataljai

Vágólapra másolva!
A Fortune idén is összegyűjtötte Amerika leggazdagabb negyven alatti emberét. A negyven tagot számláló lista élén továbbra is a Dell Computer tulajdonosa Michael Dell tanyázik a maga 16,5 milliárd dollárjával, messze megelőzve a másodiknak befutó eBay "gurut" Pierre Omidyart, aki 3,8 milliárdos bankszámla felett rendelkezik.
Vágólapra másolva!

A listát átböngészve látszik, hogy a technológiai szektor hányódása ellenére is szép számmal tanyáznak az összeállítás élén jó időben váltó, vagy vállalatukkal sikeresen lavírozó fiatalok: az Amazon.com tulajdonosa, Jeff Bezos a negyedik, míg a Yahoo-t megálmodó David Filo és Jerry Yang a 7. és 8. félmilliárd dollárt meghaladó vagyonnal.

A leggazdagabb sportolóként Michael Jordan a 9. helyre küzdötte fel magát a tavalyi tizenharmadikról, amihez 408 millió dollárt kellett összekosaraznia. Jordant a legendás golfozó, Tiger Woods követi a sportolók között tizenhatodikként 212 millióval. A harmadik leggazdagabb sportember szintén a kosárlabdázásból gazdagodott meg: Shaquille O'Neal 171 millió dollárja a 22. helyre volt elég.

Az amerikai színészek közül Julia Roberts áll az élen huszonhatodikként 145 millió dolláros vagyonnal, akit csak a nők öröme, Brad Pitt tudott megközelíteni 127 millió dollárral. A lista utolsó előtti helyén Will Smith árválkodik, ám mielőtt még valaki megsajnálná a Men in Black sztárját, vegye figyelembe, hogy ehhez a produkcióhoz is 113 millió dollárt kellett felmutatni.

A negyvenes lista tagjai átlagosan 817 millió dolláros vagyonnal rendelkeznek, ám még ez az összeg is messze elmarad a rekordnak számító 2000-es adattól, mikor is 73,7 milliárdos összvagyont tudott felmutatni Amerika negyven leggazdagabb negyven alatti embere.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

A Frotune listája a negyven leggazdagabb emberről

Korábban:

Továbbra is Gates a leggazdagabb
(2001. szeptember 28.)