A pénzügyminiszter keresett a legjobban tavaly

Vágólapra másolva!
Az állami vezetők közül a pénzügyminiszternek volt a legmagasabb jövedelme 2001-ben, Orbán Viktor volt miniszterelnök csak harmadik a listán. Az országgyűlési képviselők átlagosan közel 6 millió forintot vihettek haza.
Vágólapra másolva!

A legmagasabb évi jövedelme az állami vezetők közül Varga Mihály egykori pénzügyminiszternek volt: bruttó jövedelme - ide számítva az egyéb juttatásokat is - 10,2 millió forint volt. Őt követte az Állami Számvevőszék elnöke, Kovács Árpád, akinek a zárszámadási javaslat tanúsága szerint jövedelme 9,16 millió forint volt tavaly. Így csak harmadik lett Orbán Viktor miniszterelnök 8,87 millió forintos évi jövedelemmel.

A legrosszabbul fizetett miniszter címével Szabó János egykori honvédelmi miniszter dicsekedhet: az ő hivatali jövedelme 6,4 millió forint volt. Az országgyűlési biztosok átlagosan bruttó 8 287 667 forintot vihettek haza 2001-ben. Az alkotmánybírák átlagfizetése 7 800 000 forint volt. Az országgyűlési képviselők pedig - szintén átlagosan - bruttó 5 844 956 ezer forintot kaptak. A zárszámadási törvényjavaslat listája csak azokat a tisztviselőket tartalmazza, akik egész évben az adott poszton tevékenykedtek.

(Magyar Hírlap)

Korábban:

A vidékiek és a diplomások a teszik félre a legtöbb pénzt
(2002. június 27.)