Időt kapott Argentína a valutaalaptól

Vágólapra másolva!
Az egyre elhúzódó pénzügyi válsággal küszködő Argentína bejelentette, hogy egy évvel elhalasztja 2,8 milliárd dolláros kölcsönének visszafizetését a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF). Az IMF egyetért az egyébként szeptember 9-én esedékes visszafizetés meghosszabbításával - olvashatjuk a BBC News Online-on.
Vágólapra másolva!

A fizetésképtelenség nem először fordul elő az országgal, hiszen az elmúlt három hónapban már másodszorra tolja ki a kölcsön visszafizetésének határidejét Argentína.

A Nemzetközi Valutaalap vezérigazgatója, elismerően nyilatkozott az országról második negyedéves adataira hivatkozva, melyek szerint az ország stabilitása, illetve a közfeladatok finanszírozása javuló tendenciát mutat.

Ugyanakkor az IMF nem titkolja, hogy az általános politikai döntések terén is "van mit tennie" az országnak. Horst Koehler kifejtette, hogy csak politikai konszenzus tudja megszüntetni a válságot, valamint a további segítségért számos elvárásnak kell megfelelnie Argentínának.

Ilyen például egy független központi bank felállítása, az egész bankszektor újraszervezése, valamint a költségvetési megállapodások teljesítése a központi, illetve a régiók kormányai között.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Nemzetközi Valutaalap

Korábban: