Állami segély a MobilComnak

Vágólapra másolva!
Négyszázmillió eurós hitelcsomagot jelentett be a német kormány vasárnap este a saját megítélése szerint csőd közeli helyzetben lévő MobilCom mobilszolgáltató vállalatnak. A cég pénteken adta tudtul, hogy 4,7 milliárd euró tartozása jár le szeptember végén, és nem tud fizetni, mivel 28,5 százalékának tulajdonosa, a France Télécom csütörtökön közölte, hogy beszünteti a finanszírozást.
Vágólapra másolva!

Werner Müller német gazdasági miniszter vasárnap jelentette be a hitelcsomagot, amellyel - legalábbis időlegesen - 5500 munkahelyet is megmentenek. A döntést egy héttel a 22-én esedékes általános választások előtt jelentették be - az egyik fő kampánytéma a foglalkoztatás.

A mentőcsomag 320 millió eurós kölcsönt foglal magában a kormány ellenőrzése alatt álló Kreditanstalt für Wiederaufbau banktól. A fennmaradó részt a Schleswig-Holstein Landesbank tartományi pénzintézet adja. A MobilCom korábban azt közölte, hogy 200 millió euróra van szüksége ahhoz, hogy folytatni tudja tevékenységét, és megkezdhesse átszervezését.

(MTI)

Korábban:

Csődvédelmet kért a MobilCom
(2002. szeptember 13.)