Felügyeleti nyomozás indul a General Electric ellen is

Vágólapra másolva!
A General Electric (GE) hétfőn bejelentette, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) nem hivatalos nyomozást folytat a vállalat korábbi elnök vezérigazgatója, John F. Welch nyugdíjazás utáni javadalmazásaival kapcsolatban. Welch nyugdíjba vonulása után egy luxus-apartmant és vállalati repülőgépet is használhatott - írja a Wall Street Journal.
Vágólapra másolva!

A SEC egy nappal azután indított vizsgálatot a General Electric ellen, miután a társaság igazgatótanácsa Welch nyugdíjazás utáni javadalmazásainak csökkentéséről döntött. A határozat értelmében a korábbi elnök vezérigazgató a jövőben csak irodahasználatot, és adminisztratív személyzetet kap a vállalattól.

Korábban éles kritikák érték a vállalat vezetését Welch juttatásai miatt, amelyekbe egy manhattani luxus-apartman és egy vállalati repülőgép használata is beletartozott. Az irreális juttatásokra egyébként Welch válópere kapcsán derült fény.

Egy a Wall Street Journal hétfői számában megjelent cikk szerint Welch végül beleegyezett abba, hogy az apartman, illetve a vállalati repülőgép éves használatáért 2-2,5 millió dolláros összeget fizet, mert mint mondta: nem akarja, hogy a legmegbecsültebb cégek egyike egy volt vezetőjének válópere miatt legyen kitéve a közvélemény támadásainak.

A GE közölte, hogy mindenben együttműködik a felügyelettel a nyomozás során.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

General Electric

Korábban: