Ellenőrzik a béremeléseket

Vágólapra másolva!
Kiemelt figyelemmel ellenőrzik a munkaügyi felügyelőségek az átlagosan 50 százalékos közalkalmazotti béremelésre szánt összeg kifizetését - mondta Kiss Péter munkaügyi miniszter.
Vágólapra másolva!

Az október elején esedékes - szeptemberi megemelt - fizetéseket az Országos Munkabiztonsági és Munkaügyi Főfelügyelőség és a helyi felügyelőségek ellenőrzik - jelentette be Kiss Péter munkaügyi miniszter a keddi sajtótájékoztatón. Jelzéseket kaptak ugyanis arról, hogy néhány munkáltató miatt nem mindenütt növelték a megfelelő összegre a munkavállalóknak járó jövedelmet. Az átlagosan 50 százalékos közalkalmazotti béremelésre szánt összeget csak béremelésre lehet fordítani, nem lehet az ütemet eltolni, azaz a szeptemberi bérbe be kell építeni - hangsúlyozta a miniszter. A szaktárcák vezetőit levélben kérte fel, hogy kiemelt figyelemmel kísérjék a béremeléseket.

December 1-jétől öt nap fizetett szabadság jár az új apáknak, amit a gyermek két hónapos koráig vehetnek igénybe - mondta Kiss Péter a második száznapos program kapcsán. Az intézkedés kétmilliárd forintos fedezetét a kormány biztosítja. November 1-jétől egymilliárd forintos alap segíti a különösen elmaradott térségek pályázati lehetőségeit.

Ezer új távmunkahelyet létesít decembertől a munkaügyi és az informatikai tárca. A programra egymilliárd forintot fordítanak, melynek felét az eszközökre, másik felét munkahelyek teremtésére fordítják. Október 15-ével hirdetik meg a pályázatot, melyre november 15-éig lehet jelentkezni.

(Magyar Hírlap)

Ajánlat:

Állás - az Üzleti Negyed rovata

Korábban:

A versenyszféra bérei GDP-arányosan nőhetnek
(2002. szeptember 24.)