Gyanús váltás a My Travel könyvelésében

Vágólapra másolva!
Európa harmadik legnagyobb utazásszervező irodája, a brit My Travel részvényeinek árfolyama 32 százalékkal 87,25 penny-re esett hétfőn a londoni értéktőzsdén, miután a cég bejelentette, hogy könyvelési gyakorlatának megváltoztatásával idei várható profitja 15 millió fonttal csökken - írja a Financial Times online kiadása.
Vágólapra másolva!

A My Travel a jövőben nem az utazások lefoglalásakor, hanem a teljes összeg kifizetésekor könyveli el a bevételeket. A cég közölte, hogy ezért az idei évre vonatkozó profitvárakozásai a korábbi 105 millió fontról mintegy 90 millió fontra módosulnak. A döntés eredményeként a My Travel felülvizsgálja osztalék-politikáját is.

A My Travel eddigi könyvelési gyakorlata egyébként kísértetiesen hasonlít az amerikai Xerox irodaszer-gyártó cég könyvelési technikájához. Az azóta már felügyeleti vizsgálat alatt lévő cég a raktáron lévő készleteit már eladott tételekként könyvelte el, holott az értékesítés még nem történt meg.

Tim Byrne, a My Travel vezérigazgatója elmondta, hogy a könyvelési technika megváltoztatásának lehetősége azután merült fel, miután a Deloitte & Touche a múlt héten megkezdte a cég könyveinek vizsgálatát.

Byrne az árfolyam esésére reagálva elmondta, hogy a kialakult részvényárak nem tükrözik a vállalat valós értékét.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

My Travel