Nemzetközi csődbíróság felállítását tervezik

Vágólapra másolva!
Az egyeztetett fellépés a kockázatok ellenére megóvhatja a még zsenge világgazdasági fellendülést a megtorpanástól - vélték a világ hét leggazdagabb ipari államának (G7) pénzügyminiszterei és jegybanki elnökei hét végi washingtoni tanácskozásukon. A Nemzetközi Valutaalap (IMF) ugyanott nemzetközi csődbíróság felállítását javasolta az Argentínáéhoz hasonló válsághelyzetek elkerülésére.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Kanada, Franciaország, Németország, Olaszország és Japán pénzügyi vezetői egy nappal a Nemzetközi Valutaalap és a Világbank közgyűlése előtt tanácskoztak szombaton Washingtonban, és a józan gazdaságpolitika folytatása mellett tettek hitet. Egyúttal "erős elkötelezettségüket" fejezték ki a terroristák pénzforrásainak felszámolására.

A miniszterek megdicsérték Brazíliát, amely jelentős kölcsönt kapott az IMF-től új gazdaságpolitikája fejében. A pénzemberek hozzáláttak egy nemzetközi csődeljárási rendszer kidolgozásához is, amely amerikai mintára lehetővé tenné bármely államnak, hogy csődöt jelentsen, majd megállapodjon kedvezőbb visszafizetési feltételekről.

(Magyar Hírlap)

Korábban:

A G7 csoport pénzügyi vezetői optimisták
(2002. február 11.)