Repülőgép-gyártásba kezdhet a Honda

Vágólapra másolva!
A Honda Motor Co Ltd japán autógyár a jövő évre tervezi sugárhajtású repülőgépének próbarepülését - jelentette be a cég szóvivője, aki sietve leszögezte azt is, hogy csupán technológiai fejlesztésről van szó, azonban megrendelés esetén legyártják a repülőgépet.
Vágólapra másolva!

A prototípus tíznél kevesebb férőhellyel rendelkezik és könnyűszerkezetű, karbonszálas elemekből álló sárkánya lesz. Első alkalommal végez majd próbarepülést olyan repülőgép, melynek mind a hajtóművét mind a sárkányát a Honda autógyár készítette. A kétórás berepülést a Honda telepén Észak-Karolinában hajtják majd végre. A Honda a nyolcvanas évek óta foglalkozik repülőgép fejlesztéssel. Az első hajtómű prototípust 1997-ben mutatta be.

A Toyota Motor, a legnagyobb japán autógyár májusban végezte el négyüléses, propelleres, egymotoros repülőgépének próbarepülését Kaliforniában. A Toyota szóvivője akkor kijelentette, hogy az autógyár magas technológiai ismeretei lehetővé teszik számára a repülőgép-gyártás megkezdését is. Hangoztatta azonban, hogy nem tervezik a gyártás beindítását.

(MTI)

Korábban:

Rekordprofitot ért el a Honda
(2002. április 26.)

A Honda 40 százalékkal növelte nyereségét
(2001. július 31.)

Ajánlat:

Honda