Hatmilliárd dolláros EasyJet-megrendelés az Airbusnak 

Vágólapra másolva!
Az Airbus nyerte el a legnagyobb európai diszkont-légitársaság, az EasyJet 120 darab utasszállító repülőgépre szóló 6 milliárd dolláros - az idei év eddig legnagyobb -megrendelését, amelyet az európai cég a nagy rivális Boeing elől nyerte meg - írja a Bloomberg hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A lutoni központú brit fapados légitársaság közleményében azt is bejelentette, hogy a most megrendelt Airbus A319 típusú gépeken felül további 120 darabra van opciója. Az Airbus számára különösen nagy jelentőséggel bír az üzlet, hiszen eddig a fapados társaságoktól származó megrendelések csupán 5 százalékát kapta a cég. Ezt a piacot teljes mértékben a Boeing uralta.

Az EasyJet jelenleg csupán a 737-es típust üzemelteti a Boeing gépei közül, és a mostani megrendeléssel épp a rövid- és középtávú járatok számát szeretné bővíteni. Az Airbus A319-es típus ára 50 millió dollár körül van, és a Boeing 737-es 149 férőhelyével szemben 150 ülést alakítanak ki rajta, amit szükség esetén 156-ra bővíthetnek.

Az első gépeket 2003 szeptemberében szállítja le a gyártó, az összes utasszállítót pedig 5 éven belül állítják forgalomba. Az új gépektől 10 százalékos működési költség-megtakarítást vár az EasyJet.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Airbus

EasyJet

Korábban: